Dán kutatók modellfuttatásai alapján az elöregedő népesség miatt még a prevenció mellett is az a legvalószínűbb, hogy 2050-re emelkedni fog a rákbetegségek prevalenciája.
A JAMA Network Open folyóiratban jelent meg dél-koreai kutatók cikke, amelyben egy retrospektív kohorsz vizsgálat során hasonlították össze a dohányzás abbahagyása óta eltelt idő és a rákkockázat közötti asszociáció mértékét.
Az idei nőnap apropóján az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület kérdőívet állított össze. Minden érintett nőt arra buzdítanak, hogy osszák meg tapasztalataikat.
Népszerű diéták, például a ketogén étrend vagy az időszakos böjt és a velük járó kalória- és tápanyag-korlátozás, illetve a behatárolt étkezési időtartam gátolhatja a daganatok növekedését.
Az ELTE kutatói nagy hazai együttműködésben jól kötő kismolekulákat találtak, amelyekkel nem a sejtosztódás alapvető mechanizmusaiba avatkoznak be, hanem az egészséges állapotot állítják helyre.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?